Den nya saffransbullen
Hej allihopa!
Idag har jag (Milla) bakat saffransbullar med min mamma och min bror. Inte den traditionella lussekatten, utan en saffransbulle med kardemumma och kanel i..
Recept av Leila Lindholm
14 saffransbullar
- 4 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 4 påsar (2 g) saffran
- 50 g jäst
- ½ tsk salt
- 2 dl strösocker
- 250 g kesella 10 %
- 100 g rumstempererat smör
- Cirka 16 dl vetemjöl special
Fyllning
- 200 g mjukt smör
- 1 dl strösocker
- 1 msk malen kanel
- 1/2 msk kardemummakärnor
- Ägg till pensling
- Ljus sirap och vatten till pensling
- 1 msk kardemummakärnor
- 1/2 dl strösocker
- Värm mjölk, vispgrädde och saffran till cirka 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
- Tillsätt salt, strösocker och kesella.
- Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda smör, strösocker, kanel och nystötta kardemummakärnor till krämig fyllning.
- Dela degen och kavla ut en halva i taget till en rektangulär platta, cirka 1 cm tjock.
- Bred över smörkrämen.
- Vik ena långsidan mot den andra till ett dubbelvikt ark.
- Skiva arket i 4 cm breda remsor och skär snitt som delar varje remsa nästan helt (så att det ser ut som ett par byxor).
- Vrid/snurra varje byxben åt olika håll och knyt ihop till en knut. Se till att ändarna hamnar under knuten. Lägg dem på en bakplåt med stora pappersformar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Låt saffransbullarna jäsa under bakduk till dubbel storlek i cirka 40 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö över strösocker och nymald kardemumma och grädda dem gyllene i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter.
- Pensla de nygräddade saffransbullarna med sirap utrört med en skvätt vatten och strö genast över stött kardemumma blandat med strösocker.
CLASSIC CUPCAKE WITH A TWIST
Hej på er!
Förra veckan bakade jag (Milla) Leilas classic cupcakes och använde blå karamellfärg så att det blev blå frosting. Cupcakesen smakar lite citron, åh så gott! Receptet kommer här!
Förra veckan bakade jag (Milla) Leilas classic cupcakes och använde blå karamellfärg så att det blev blå frosting. Cupcakesen smakar lite citron, åh så gott! Receptet kommer här!
Recept från boken "Hello cupcake!" Av Leila Lindholm
12 CUPCAKES
- 3 ekologiska ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- Skal och saft av 1 citron
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Blanda i rivet skal och saft av en citron.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i ca15 minuter.
FROSTING
- 60 g mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 100 g philadelphia ost
- (karamellfärg)
Häll bara i allting och tillsätt till sist karamellfärgen. Några minuter i kylen så blir det fuffens.
Vi är tillbaka!
Hej allihopa!
Vi har varit helt urusla på att uppdatera.
Vi är jätteglada att informera er att vi har många recept och inlägg att göra. Nu till julafton blir det grym uppdatering.
Kramar från oss!