CLASSIC CUPCAKE WITH A TWIST
Hej på er!
Förra veckan bakade jag (Milla) Leilas classic cupcakes och använde blå karamellfärg så att det blev blå frosting. Cupcakesen smakar lite citron, åh så gott! Receptet kommer här!
Förra veckan bakade jag (Milla) Leilas classic cupcakes och använde blå karamellfärg så att det blev blå frosting. Cupcakesen smakar lite citron, åh så gott! Receptet kommer här!
Recept från boken "Hello cupcake!" Av Leila Lindholm
12 CUPCAKES
- 3 ekologiska ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- Skal och saft av 1 citron
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Blanda i rivet skal och saft av en citron.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i ca15 minuter.
FROSTING
- 60 g mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 100 g philadelphia ost
- (karamellfärg)
Häll bara i allting och tillsätt till sist karamellfärgen. Några minuter i kylen så blir det fuffens.
Kommentarer
Trackback