Jordgubbscupcakes

Betyg: ★★★☆☆ 3/5
Den var god men det kanske blev för mycket jordubbe helt enkelt? jag tipsar ändå verkligen om att baka dessa!

Tagen ur Leila Lindholms bakbok "hello cupcake!".
Ingredienser
12 cupcakes
2 ekologiska ägg
1 och en halv dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75g smör
3/4 dl mjölk
2 och en halv dl vetemjöl
1 och en halv tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av en citron
3dl färska jordgubbar
Frosting
60g mjukt smör
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
1msk färskpressad citron
100g philadelphiaost
Färska jordubbar till garnering!

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader C.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av citron.
6. Skiva jordgubbarna och vänt försiktigt ner dem i smeten.
7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, låt svalna.

Det är bara att blanda frostingen så den blir krämig, ställ i kylskåpet ett tag, det brukar jag göra. Sedan när cupcakesen svalnat lägg på och toppa med jordgubbar!
För underbart resultat ställ i kylskåpet i 30-40 minuter innan du äter dom. Yum!

Cupcakes på gång!

 

 


Kladdkaka

Hallå! Idag så har jag (saga) bakat en kladdkaka som är super god! bild och recept är på bilden. Hoppas att ni lagar denna efterrätt till sommaren! Här kommer lite tips: kolla den efter 15 min och se hur kladdig den är, jag tog ut den efter 18 min och den blev ganska kladdig, så håll lite koll på den. Servera med grädde och jordgubbar till om man vill för det är ju helt utsökt! Men jag tog hallon för att det skulle se lite fint ut. Också när det blir sommar lov så ska jag och Milla baka mycket mer än vad vi har gjort dom senaste veckorna, men kram kram och baka på nu!

 


OM OSS
Vi är två tolvåriga tjejer, Saga och Milla. Vi älskar att baka och cupcakes är vår starkaste sida. Välkomna!
RSS 2.0