Jordgubbscupcakes
Betyg: ★★★☆☆ 3/5
Den var god men det kanske blev för mycket jordubbe helt enkelt? jag tipsar ändå verkligen om att baka dessa!
Tagen ur Leila Lindholms bakbok "hello cupcake!".
Ingredienser
12 cupcakes
2 ekologiska ägg
1 och en halv dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75g smör
3/4 dl mjölk
2 och en halv dl vetemjöl
1 och en halv tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av en citron
3dl färska jordgubbar
Frosting
60g mjukt smör
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
1msk färskpressad citron
100g philadelphiaost
Färska jordubbar till garnering!
Gör såhär
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader C.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av citron.
6. Skiva jordgubbarna och vänt försiktigt ner dem i smeten.
7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, låt svalna.
Det är bara att blanda frostingen så den blir krämig, ställ i kylskåpet ett tag, det brukar jag göra. Sedan när cupcakesen svalnat lägg på och toppa med jordgubbar!
För underbart resultat ställ i kylskåpet i 30-40 minuter innan du äter dom. Yum!
Kommentarer
Trackback